fbpx

Om organisasjonen

Blå Kors er Norges største ideelle aktør innen behandling av problemer knyttet til rus- og avhengighet.

Vi jobber både med forebygging, behandling og ettervern. Det betyr at vi har veldig mange ulike tilbud tilpasset ulike menneskers behov: alt fra lavterskeltilbud på gateplan, der man kan få seg en matbit og en god prat, til bosentre og omsorgstilbud der folk får oppfølging over tid.

En veldig viktig del av vårt arbeid er forebygging. Derfor har Blå Kors blant annet også videregående skoler, ferietilbud til familier og ulike fritidsaktiviteter for barn og unge rundt omkring i landet.

Blå Kors har organisasjoner i 42 land. Med støtte fra Norad driver Blå Kors Norge blant annet samarbeidsprosjekt med Blå Kors Lesotho. Du kan lese mer om organisasjonen og hvordan vi jobber her.

Totalt har Blå Kors 52 virksomheter fordelt på 15 fylker. Du kan lese mer om dem her. I Norge har vi 1200 ansatte og  samme antall tidgivere.

 

Om tidgivere i Blå Kors

Tidgivere er betegnelsen vi bruker på frivillige i Blå Kors. Det er folk som deler litt av sin egen tid med noen som trenger det.

I Blå Kors møter vi mange mennesker som bare ønsker å leve et vanlig liv. Noen har opplevd mye vanskelig, og sliter med å gjøre ting som samfunnet regner som helt vanlige. Noen klarer seg godt, men er ensomme, eller trenger litt ekstra støtte i at de er på rett vei. Derfor trenger de å være sammen med noen som mestrer de hverdagslige tingene, og som kan gå opp stien sammen med dem. Bare være vanlige sammen. Det kan være å gå på kafé, spille bowling, sørge for å holde avtaler, trene sammen, eller helt andre ting.

Bli tidgiver du også!