fbpx

Personvernserklæring

 Behandlingsansvarlige 

Denne personvernerklæringen gjør rede for Blå Kors’ håndtering av tidgivers personopplysninger som samles inn til Blå Kors Hovedkontor for å utøve våre tjenester. 

Generalsekretær i Blå Kors Norge er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger. Det daglige ansvaret for personopplysninger for tidgivere er delegert til Markedsrådgiver i samarbeid med Avdelingsleder for Sosial Inkludering og Folkehelse. Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger, samt tilbaketrekking av samtykke kan når som helst gjøres til giver@blakors.no 

Tidgivere

I Blå Kors kalles frivillige for «tidgivere». Frivillige kan melde sin interesse som tidgiver ved å fylle ut et skjema på tidgiver.no. Vi spør om navn, e-post, telefonnummer og adresse. Mailen går til Markedsrådgiver. Opplysningene brukes for å kunne opprette kontakt med virksomhetene/enhetene det er et ønske om å være frivillig i, og ellers til å ivareta relasjonen tidgiver har med Blå Kors. Opplysningene slettes når de er videresendt til ønsket virksomhet – som da overtar ansvaret for tidgiveren og dennes opplysninger.  I de aktiviteter hvor politiattest er påkrevd innhentes denne i rekrutteringsprosessen av tidgiveransvarlig i den aktuelle virksomheten. Attesten oppbevares ikke av Blå Kors. I 2018-19 ble en del tidgivere registrert i databasen Tindra, som leveres av Profundo. Inntil videre, registreres ingen nye navn i samme database. Opplysningene vil bli slettet når oppbevaring ikke lenger er nødvendig ut fra formålet med oppbevaringen, eller når vi får beskjed om dette fra tidgiver. 

Kontaktinformasjon

Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger. Det kan fra den registrerte kreves innsyn i hvilke opplysninger som er registrert og hvordan disse benyttes. Slik informasjon vil kun bli utlevert etter en skriftlig og signert henvendelse til oss, for å sikre at informasjon ikke utleveres til uvedkommende. Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger, samt tilbaketrekking av samtykke kan når som helst gjøres til giver@blakors.no.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for å kartlegge besøkende og deres bruk. Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Informasjonskapslene brukes for å analysere trafikken vår, forbedre nettsidene, gi innhold og annonser et personlig preg, og for å tilby funksjoner knyttet til sosiale medier som Facebook og Instagram. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger. Du kan selv forhindre at informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din ved å endre innstillinger i nettleseren.