• Tidgiver-jentene Eirin og Maria

    Fredag 1. april startet Eirin Toppen og Maria Erichsen sin tur som Tidgivere
    gjennom Norge og kom i mål i slutten av juli ved Lindesnes Fyr!
    De gav fire måneder til Blå Kors ved å gå fra Nordkapp til Lindesnes.
    Prosjektet er nå avsluttet og vi takker dem for den fantastiske innsatsen!

 
Logo-craft
Logo-intersport
Logo-kartbutikken
Logo-st-utleie
Logo-villmarksbutikken
Extrastiftelsen

Dette prosjektet er støttet av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering.

Fra Nordkapp til Lindesnes

Eirin Toppen og Maria Erichsen er bachelor-studenter i Friluftsliv ved Høgskolen i Sogn. Fra april til og med juli 2016 gikk de fra Nordkapp til Lindesnes for å lansere begrepet  «Tidgiver for Blå Kors», møte tidgivere som gir litt tid til andre mennesker og sette fokus på gleden av friluftsliv og å være ute sammen med andre mennesker. I løpet av de fem månedene fire månedene møtte de mange mennesker og vi kunne følge dem på både Instagram og Snapchat med #tidgiver.

Prosjektet er nå avsluttet og Eirin og Maria er tilbake til studentilværelsen ved Høgskolen i Sogn.

Snapchat

Snapchat tidgivere

Følg oss ved å peke Snapchat-kameraet på ikonet her på skjermen, og vi legges automatisk til som venn. Eller søk på tidgivere på Snapchat.

Bakgrunn for prosjektet

Vinteren 2015 ble Blå Kors kontaktet av Eirin Toppen og Maria Erichsen som begge studerer til Bachelor i Friluftsliv ved Høgskulen i Sogn og Fjordane. De skal gå fra Nordkapp til Lindesnes sommeren 2016 og ønsket å gjøre dette i samarbeid med Blå Kors. Eirin og Maria har et ønske om å vise at friluftsliv er for alle og bidra til at andre mennesker, gjerne dem som ikke kommer seg ut så ofte, får oppleve gleden over naturopplevelser. Gleden over å være ute krever overhodet ikke lange, tunge turdager med sekken full av utstyr.

Likeverd

Blå Kors ønsker at prosjektet skal legge til rette for at mennesker møter mennesker og gjør ting sammen. Vi ønsker at likeverd skal være et grunnleggende prinsipp, at alle som går på tur sammen likestilles. Ved at mennesker fra forskjellige miljø og livserfaringer møtes og blir kjent, ser etter likheter istedenfor ulikheter, utfordres den enkeltes forståelse av hvem ”den andre”, ”den med annen bakgrunn, erfaring og historie», «den fremmede» faktisk er.

God tur!